Foto: Anna Wennberg

Jag som driver Alchemilla Dyes heter Anna Kjellander och är verksam som kurs- och workshopledare inom både växt & svampfärgning och botaniska tryck men är även svampkonsulent och slöjdklubbshandledare. Jag har själv arbetat med naturlig färgning sedan 2009 men plockade min första färgsvamp vid 8-års ålder. Jag brinner för både hantverket och miljön men har i och med min utbildning som industridesigner både det estetiska och tillvägagångssättet i fokus. 


Jag tror att slöjd, kreativitet, det handgjorta skapandet hör ihop. Naturens skiftningar och föränderligt väcker en nyfikenhet för den som tittar noga.


Jag föreläser gärna kring växtfärgning generellt eller specifikt - om inspiration, material och teknik. Jag kombinerar gärna både teori och praktik med att titta på växter & svampar och öppna upp för att se vad sin finns runt i kring där vi står.


Förutom färgning ägnar jag mig åt stickning, svamppapperstillverkning, korgmakeri och vassflätning. Jag tar även rena formgivnings- och tillverkningsuppdrag i mån av tid.


Sedan augusti 2011 bor jag tillsammans med min familj i en gammal folkskola i södra delen av Hökensås. Där finns fina svampmarker och färggrytan är alltid redo.


Är du intresserad av ett samarbete på något sätt, hör gärna av dig till info@alchemilladyes.se


Ser fram emot dina frågor eller förfrågningar

/Anna